Deprem Kriz Yönetimi

Üniversitemiz Personelinden Özverili Yardım Çalışması

Deprem nedeniyle Türkiye çapındaki yardım kampanyaları hız kesmeden devam ederken Üniversitemiz idari personeli Selim Küçük şahsi çabalarıyla topladığı yardımlarla 2 prefabrik konteyner ve 75 adet sobayı deprem bölgesine ulaştırmak için AFAD yetkililerine teslim etti.

Çalışmaların lojistik boyutu noktasında çaba sarf eden Küçük, şu açıklamalarda bulundu: “Yardım toplamanın ilk gününde gönüllü olarak çalışmak istediğimi birim amirime ilettim. Onun onayıyla yardım toplama merkezine gittim. Merkezde büyük bir çoğunluğunu akademik ve idari personelimiz ile üniversitemizin gönüllü öğrencilerinin oluşturduğu çok sayıda kişi vardı. Çalışan gönüllü sayısı fazla olduğundan ben ve çalışma arkadaşlarım ayrı bir çalışma daha başlattık. Yaptığımız araştırmalarda deprem bölgesinde gıda ve su ihtiyacının yanında konteyner ve soba ihtiyacının da olduğunu fark ettik. Bu ihtiyaçları karşılamak amacıyla arkadaşlarımızla birlikte kendi aramızda bir organizasyon gerçekleştirdik. Öncelikle Trabzon merkez Ortahisar ilçesinde bir spor salonu ve Akçaabat ilçesinde bir halı yıkama fabrikasını yardım toplama noktası olarak belirledik.”

Deprem bölgesinde çalışan ekiplerin eksiklerini AFAD ekiplerinden öğrenerek yardım toplamaya çalıştıklarını belirten Küçük, “AFAD yetkilerinden bilgi alarak bölgede çalışan ekiplerin eksikleri doğrultusunda yapılan yardımları yönlendirdik.  Enkaz çalışmalarında kullanılması için yakın çevremin desteğiyle teknik ekipman yardımları topladık ve Trabzon AFAD yetkililerine ulaştırdık. Deprem bölgesinde kalacak kişilerin barınma ihtiyaçlarına bir nebze olsun yardımcı olmak başta Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademik ve idari personelimizin, yakın çevremin ve üniversitemiz yardım toplama merkezinde görev alan diğer personellerimizin desteklerini aldık. Aldığımız desteklerle, AFAD koordinatörlüğünde Adıyaman bölgesine 75 adet soba ve Kahramanmaraş bölgesine 2 adet prefabrik konteyner ve çok sayıda gıda gönderimi sağladık.” diye konuştu.

Gönüllü arkadaşları ile elinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Küçük, “Ülke olarak geçirdiğimiz zor günlerde geride kalan vatandaşlarımızın hayatına dokunmak, arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu zor günlerde teselliyi yine birbirimizde bulacağız. Bu vesile ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarını başsağlığı ve sabırlar, yaralılara ise şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, yardım toplama faaliyetlerinde insanları ve imkanları seferber ettiğinden dolayı Küçük’ü tebrik etti.

Sergilemiş olduğu özverinin örnek teşkil ettiğini ifade eden Rektörümüz Âşıkkutlu, “Personelimizin bu özverisini ve gayretini takdirle karşılıyoruz. Daha nice güzel hizmetleri yapmak tüm personelimize nasip olsun. Afetlerden, kazalardan, belalardan tüm insanımızın, milletimizin ve ülkemizin korunacağı bir yıl diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu vesileyle bir kez daha depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.” dedi.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat