Deprem Kriz Yönetimi

Üniversitemizden Toplanan Yardım Malzemeleri ile İlgili Bilgilendirme Videosu

Üniversitemiz tarafından toplanan ayni yardım malzemeleri ile ilgili bilgilendirme videosu yayımlandı.

Kurumsal İletişim Direktörlüğü tarafından hazırlanan videoda ülkemizin çok büyük bir deprem felaketi yaşadığı ve bu süreçte birlik, beraberlik içinde olmanın çok önemli olduğu vurgulandı.

Yaşanan günlerin dayanışma günleri olduğunun belirtildiği videoda  toplanan ayni yardımların faydalı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralandı: “Toplanan malzemeler temiz, mümkünse kullanılmamış olmalı, yırtık olmamalı, gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat edilmeli, malzemeler amacına uygun paketlenmeli, iç giyim malzemeleri kesinlikle kullanılmamış olmalı, hijyen setleri ve tıbbi malzemeler kesinlikle açılmamış olmalı, çocuk bakım ürünlerine, ısıtıcı, pil ve el fenerine öncelik verilmeli, iklim koşullarına dikkat edilmeli.”

Videoda depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilenirken enkaz altındakilerin de bir an önce sağ salim kurtarılması temennisinde bulunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, video ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın yardımda bulunma gayretiyle zaman zaman dikkatsiz davranabildiğini görmekteyiz. Bu anlamda hem vatandaşlarımızı bilgilendirmek hem de yardım malzemelerinin niteliğini artırmayı amaçladık.” dedi.

Videoda “Hep birlikte daha güçlüyüz.” sloganı ile birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı. 

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat