Deprem Kriz Yönetimi

Üniversitemiz Arama Kurtarma Ekibi Deprem Bölgesine Hareket Etti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinde arama kurtarma yapmak amacıyla Üniversitemizden bir ekip bölgeye hareket etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyerek “geçmiş olsun” temennisinde bulundu.  

Depremde çok sayıda can ve mal kaybının yaşanması nedeniyle derin üzüntü yaşadığını ifade eden Rektörümüz Âşıkkutlu, “Trabzon Üniversitesi olarak deprem bölgesine bir ekip sevk ettik. Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’nün Sivil Savuma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı’ndan 5 öğretim elemanı, İletişim Fakültesi’nden bir öğretim elemanı, Sivil Savunma İtfaiyecilik programından 2 mezun öğrenci gönüllü olarak Trabzon AFAD ekibiyle beraber arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak için deprem bölgesine hareket etti. Bizleri derinden yaralayan bu felaketi birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız. Biz üniversite olarak her şartta afet bölgesine destekte bulunmaya hazırız. Bir kez daha Yüce Allah’tan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat