Üniversitemiz Senatosu'ndan Depremle İlgili Açıklama

Kahramanmaraş- Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen, artçıları devam etmekte olan, tüm bölgeyi etkileyen ve büyük bir can ve mal kaybına neden olan depremler nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bu depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerken enkaz altındakilerin de bir an önce sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz.

Trabzon Üniversitesi Senatosu olarak deprem bölgesindeki arama kurtarma faaliyetlerinde devletimizin ilgili kurumlarıyla tam bir iş birliği içindeyiz. Bu bağlamda AFAD gönüllüsü personellerimiz deprem bölgesine gitmek üzere AFAD bünyesinde görevlendirilmiş olup Trabzon Üniversitesi camiası olarak her koşulda tüm imkanlarımızla daima devletimizin ve depremzede halkımızın hizmetindeyiz. Bu çerçevede tüm personelimizi ve öğrencilerimizi acilen kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Diğer taraftan, Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı basın açıklamasında da belirtildiği gibi, deprem bölgesinde yaşayan tüm öğrencilerimize gerekli desteği ve kolaylığı sağlayacağımızı ifade etmek isteriz. Ayrıca bütün imkanlarımızı depremden etkilenen akademik ve idari personellerimiz için de seferber edeceğimizi beyan ederiz.

Bu kapsamda;

* Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin 6-17 Şubat 2023 tarihleri arasındaki ders kaydı, katkı payı ödemesi, sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanmasına,

* Deprem bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza iletilmek üzere ayni ve nakdi yardım toplanmasına,

* Üniversitemiz mensupları arasında kan bağışının teşvik edilmesine,

* Depremden etkilenen öğrencilerimiz için akademik danışmanları aracılığıyla acilen "iletişim destek hattı" oluşturulmasına ve iletişime geçilmesine,

* Depremden etkilenen akademik ve idari personelimiz için de birim yöneticileri aracılığıyla acilen "iletişim destek hattı" oluşturulmasına ve iletişime geçilmesine, karar verilmiştir.

Bu vesileyle, ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamaması temennisiyle, bu elim afette vefat edenlere tekrar Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, göçük altındakilere kısa zamanda salimen kurtuluş niyaz ediyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Trabzon Üniversitesi Senatosu